Aquesta és la ruta més tradicional per pujar a Bellmunt i segueix el camí que existia inicialment abans de fer-se la carretera.

Temps: 2 hores i 30 minuts (aproximadament)

Km: 6.66

Dificultat: Baixa

Ruta: Pugem amb cotxe per la carretera de Bellmunt fins a trobar una esplanada abans de la masia de “La Redortra”. Aparquem el cotxe i caminem fins a la carretera on, a mà dreta, trobarem l’indicador “Camí vell de Bellmunt”.

Seguim el camí que vorejael prat fins a arribar a un pal d’electricitat. Un cop aquí, girem cap a la dreta i enfilem la primera pujada pel camí de pedra. La segona pujada ens arriba després d’un tros planer i aboca en un camí que haurem de seguir fins a arribar a la carretera. Un cop travessada, seguim pujant per un petit corriol que quedarà davant nostre i enfilarà cap amunt.

El corriol ens portarà de nou a la carretera però en aquest cas,no la travessarem sinó que la seguirem fins a arribar al “Pedronet de la Verge de Montserrat”. En aquest punt, les vistes ja són espectaculars i en dies clars, es poden veure perfectament les muntanyes de Montserrat al fons. Un cop contemplada la vista i fetes les fotos de rigor, seguirem resseguint la carretera fins que, dos revolts després de deixar el “Pedronet”, trobarem el camí a l’esquerra.

Seguint el camí, arribarem a la “Font Vidranesa”, ideal per a descansar una mica o fer-hi un mos. Un cop recuperats, seguirem pujant pel camí que queda darrere la font i que segueix pujant fins a arribar, de nou, a la carretera. Seguim el camí que se’ns presenta tot recte i arribarem a “la gran alzina”, una gran i preciosa alzina que val la pena contemplar amb calma.

Tot seguit, seguirem enfilant pel corriol que surt de darrere“la gran alzina” fins a creuar, per última vegada, la carretera. Un cop creuada, seguim pujant pel corriol fins a arribar a l’aparcament de cotxes del Santuari. En aquest punt, seguim l’estreta carretera de ciment fins a trobar uns esglaons al costat d’un gran roure. Aquesta petita escala ens portarà directament als peus del Santuari.

A l’hora de tornar, podem escollir fer la mateixa ruta a la inversa o bé baixar resseguint la carretera asfaltada.