El temps a Bellmunt

EL TEMPS A BELLMUNT

El clima, el temps, geologia i paisatge

El clima de l’anticlinal de Bellmunt, la nostra Serra Grenyada , és un plec geològic integrat en el conjunt del plegament pirinenc.

La serralada de Bellmunt està situada entre les depressions dels rius Ges i Ter. En tractar-se d’un espai boscós i humit s’hi desenvolupa la vegetació típica de la muntanya mitjana. Així doncs, els boscos que conformen la Serralada de Bellmunt són extensions de roures, faigs, alzines i boixos.

El clima de la zona és continental amb influència mediterrània. Les temperatures oscil·len entre els -10 graus de mínima a l’hivern, quan les gelades són més abundants, i els 38 grausde màxima a l’estiu. La boira a primera hora del dia és abundant a la zona sobretot durant els mesos de desembre, gener i febrer, fet que provoca la bonica imatge del Santuari de Bellmunt sobresortint per damunt del mar de boira, com si flotés.
rolex arabic replica are designed for a wide variety of people.merely rolex protein vape takes possession of the design of leaping over time and space.

La càmera del mirador de Bellmunt, incorpora un termòmetre que retransmet en directe la temperatura al cim de la Serraladai és ideal per programar excursions o visites al Santuari.

IMG_1212